torstai 4. huhtikuuta 2013

196. Lucie Silvas: Breathe In (2004): Ajatonta popmusiikkia modernein maustein

Kun vietimme kevään 2006 Espanjassa, tarttui paikallisesta radiosta korvaan aika mukava versio Metallican "Nothing Else Matters"-hitistä, miellyttävän naisäänen tulkitsemana. Ääni oli minulle täysin tuntematon, mutta El Corte Inglesin levyhyllyn plaraamisella selvisi, että kyseessä oli nuori naislaulaja nimeltä Lucie Silvas. Koska levy oli edullinen, poimin sen mukaani - ja varsinkin pari esitystä on päässyt jatkuvaan kuunteluun.

Lucie on siis hyvä laulaja, ja kirjoittaa (tuota coveria lukuunottamatta) itse laulunsa, soittaen myös pianoa itse. Kokonaissoundi on "ajatonta popmusiikkia modernin maustein", paikoitellen jopa aika suuri jousineen kaikkineen - mutta ei mahtipontinen tai siirappinen, vaan aika miellyttävä, ja ennen kaikkea hän on hyvä lauluntekijä. Enimmäkseen hitaat tai keskitempoiset kappaleet soivat mieleenpainuvasti - tämä on niitä levyjä, joita voi soittaa yhtä hyvin yön hiljaisuudessa kuin auringonpaisteessakin.

Laulauista kaksi on yli muiden - "Like You Love Me" on suorastaan ihana balladi, jossa laulu on loistavan vetoavaa, ja "What You´re Made Of" on ehkä vielä parempi - tästä olisi Mavis Staples tai Millie Jackson tehnyt stellaarisen klassikon, mutta tällaisenaankin tämä on yksi ehdokkaani vuosituhannen alun kauneimmaksi poplauluksi. Osa levyn lauluista on "vain" miellyttävää popmusiikkia, nousten silti mielenkiintokynnyksen yli, mutta esim. tuo alussa mainittu Metallicalaina on oikein hyvä versiointi kauniine jousineen ja paisutuksineen.

Lucielta on tietääkseni tämän jälkeen ilmestynyt ainakin yksi albumi lisää, mutta se ei säväyttänyt minua ollenkaan samalla tavalla kuin tämä - harmi sinänsä, koska tämäntyylistä musiikkia voisi kuunnella enemmänkin, mutta se ei tietenkään vähennä tämän levyn tenhoa. Itse asiassa asianlaita taitaa olla päinvastainen - harvojen suosikkina hän on minun snobistisissa korvissani vielä parempi kuin olisi megatähtenä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti