keskiviikko 14. tammikuuta 2015

2015: Uudet kujeet, vanha teema: Vuoden suosikkikappaleeni ja -albumini 1965-2014

Olen nyt pitänyt tätä blogia kuuden vuoden ja 275 albumin ajan, ja mieleeni tuli että voisin vaikka yrittää uusiutua hieman, hukkaamatta silti koko hankkeen alkuperäistä ajatusta. Koska vuosi 2015 sattumoisin on myös oma merkkivuoteni - puoli vuosisataa tulee täyteen - oli seuraava idea, että voisin hieman vetää yhteen tähänastista musiikkimakuani ja levyhyllyäni.

Hieman ajatusta pyöriteltyäni päädyin seuraavaan ajatukseen: Vuoden 2015 aikana aion esitellä jokaiselta elinvuodeltani yhden suosikkibiisin ja yhden suosikkialbumin. Ajattelin yrittää edetä yhden vuoden viikkotahtia, ja täten päästä tähän päivään noin seuraavaan vuodenvaihteeseen mennessä. Suuri osa albumeista on jo esitelty tässä blogissa, mutta poikkeuksiakin löytyy - ja toisaalta joistakin levyistä saatan hyvinkin keksiä uutta sanomista. 

Keksin vielä pari rajoitusta mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Ensinnäkin jokainen artisti tai yhtye pääsee listalle vain kerran; vaikka esim. Thin Lizzy 1970-luvun lopulla teki useampanakin vuonna sekä kappaleita että albumeja, jotka hyvinkin voisivat täyttää listan, julkaistiin ko. aikana paljon muutakin (melkein) yhtä hyvää musiikkia - mutta minä haluan esitellä mahdollisimman laajan kattauksen.

Toiseksi aion tällä erää jättää suomalaisen ja ruotsalaisen musiikin esittelyn ulkopuolelle - minun (ääni)maailmassani nämä kolme kategoriaa ovat aina kulkeneet rinnakkain, mutta erillisinä, enkä osaa enkä halua vertailla niitä keskenään. Ja jos olen tähän projektiin tyytyväinen, minulla on samalla jatko-osien teemat valmiina...

Eli näillä mennään - kiinnostavia lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti