perjantai 29. kesäkuuta 2018

365. Amanda Marshall: Tuesday's Child (1999): Kyllä maailmaan vielä yksi laulaja-lauluntekijä mahtuu

En muista miksi muutamia vuosia sitten lisäsin tämän levyn verkkodivaritilaukseen, mutta nyt kun sitä taas pyörittelen voin arvailla joitakin syitä. Sen on tuottanut Don Was, paitsi pari raitaa, joilla puikoissa on Eric Bazilian. Hootersmiehen lisäksi laulunteossa ovat auttaneet mm. Carole King, Desmond Child ja Marti Frederiksen - mutta päävastuun lauluista kantaa artisti itse. Joillekin nuo nimet saattavat olla jopa varoituksia, mutta minä pidän kunnon jenkkimeiningistä.

Ja pääroolissa on tietenkin Amanda Marshall itse, laulaja-lauluntekijä joka kaiken lisäksi osoittautuu kanadalaiseksi - lisäsuositus sekin. Hän tekee hyviä biisejä - sellaista keskitien popmusiikkia (yllätys, yllätys) - ja hänellä on ihan hyvä ääni; aavistuksen verran käheä, ja sopivasti persoonallinen, jota hän osaa käyttää sekä intiimisti että voimakkaammin. Pidän myös sovitusmaailmasta - välillä meininki on aika leveää, ja vuosiluvun kuulee soundista, mutta esim "Wishful Thinking" etenee ihan pianoballadina.

Levun selkärankana ovat kuitenkin keskitempoiset pophymnit kuten aloitus "Believe In You" tai "Shades Of Grey", jotka sopivat vaikka autostereoihin kuin nenä päähän. Bazilianin kautta tulee tietysti assosiaatioita kuten Hooters tai varhainen Joan Osborne, ja esim tuo viimeksimainittu biisi tuo soundiltaan mieleen toisen Wasin masinoiman levytyksen, Rolling Stonesien "Anybody Seen My baby":n. Toisaalta tämä mielleyhtymien määrä kertoo enemmänkin valtavirtapopin muodosta kuin Amanda Marshallista - hän ei silti ole mitenkään persoonaton.

Hän on allmusic.comin tietojen mukaan tehnyt kolme albumia vuosina 1996-2002 - eikä hänestä ainakaan ole tullut 2000-luvun megatähteä - mutta tämän levyn perusteella voisin ainakin yrittää löytää ne kaksi muuta; kyllä maailmaan ja minun levyhyllyyni vielä yksi laulaja-lauluntekijä mahtuu, varsinkin hyvä sellainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti