perjantai 4. tammikuuta 2019

Kymmenen vuotta mittarissa - uusia metkuja tiedossa

Vuodenvaihteessa tälle blogille tuli kymmenen vuotta täyteen - tähän mennessä olen kehunut 385 levyä, eli ihan lättyyn viikossa en ole pystynyt, mutta jonkinlaiseen tahtiin kuitenkin. Bonuksena tuli vielä käytyä läpi suosikkialbumit ja -laulut vuodesta 1965 vuoteen 2015, joten musiikkipitoista jorinaa on tullut harrastettua kohtuullisen säännöllisesti. Painopisteenä on pysynyt (ja pysyy) se, mikä minua jossakin levyssä puhuttelee - eli subjektiivinen mielipiteily ilman syvempää pohdintaa tai artistihistoriikkeja.

Vaikka maailma onkin hyvää musiikkia täynnä, olen viime aikoina huomannut uudien kehuttavien levyjen löytämisen käyvän haasteellisemmaksi, varsinkin kun tavoitteeni on ollut yrittää löytää aina uusia kehuttavia sen sijaan että kävisin jonkun tietyn suosikin kaikki levytykset läpi. Niinpä onkin aika keksiä sen rinnalle uutta sisältöä, ettei runosuoni vallan pääse ehtymään. Olen myös huomannut, että tämänkin blogin kävijöistä osa tulee kaukomailta - ja koska oletan, etteivät he ole pelkästään ulkosuomalaisia, voisi olla hyvä kokeilla myös jotain maailmankieltä.

Siksipä perustin tälle blogille sisaren, The Best Record Ever - vähän kuin Maailman paras levy uudelleen ruodittuna, mutta kymmenen vuoden viiveellä ja siksi ehkä joidenkin levyjen kohdalla vähän tarkistettuna. Tästä se lähtee - mutta tämäkin julkaisu pysyy kyllä mukana jatkossakin. Itse asiassa hoksasin sisarblogin julkistamisen jälkeen taas pari uutta levyä, joista voisi jotain raapustaa. Eli pysykää kuulolla, ja pistäytykää naapurissakin - hyvä musiikki ei lopu ikinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti