lauantai 21. tammikuuta 2017

Maailman paras levy 3.0: Vinyylin lumot

Nyt olen pitänyt tätä blogia kahdeksan vuotta, kehunut 300 levyä ja sen lisäksi listannut vuoden parhaat biisit ja albunit syntymävuodestani 1965 ja eteenpäin - joten lienee aika keksiä joku uusi metku lukijoiden mielenkiinnon (ja omani) ylläpitämiseksi. Levyjen kehumista en aio jättää, enkä aio ruveta haukkumaan niitä - mutta joululoman aikana keksin pienen bloginpäivitysaihion.

Päivityksen teema liittyy vinyylilevyjen renessanssiin, joka viime vuosien aikana on johtanut mm. kivijalkalevykauppojen paluuseen myös suurien kaupunkien ulkopuolelle. Itse siirryin 80- ja 90-lukujen vaihteessa musiikinkulutuksessani yhä enemmän CD-levyyn, mutta LP-kokoelma säilyi käytössä koko ajan - ja parin viime vuoden ajan se on noussut yhä enemmän etualalle, samalla kun kuuntelen yhä suuremman osan "arkikulutuksestani" tiedostoina. Myös esim. mielenkiintoiset lötdöt ja keskustelut Vinyylin vinguttajat-facebookryhmässä ovat taas vaikuttaneet kulutustottumuksiini.

Eli jonkun aikaa eteenpäin aion keskittyä tässä blogissa LP-levyjeni ruotimiseen. Parhaimmat niistä(kin) olen jo ehtinyt käydä läpi ensimmäisten kolmensadan albumin joukossa, mutta nyt tarkoitukseni on myös (ja etenkin) kaivaa esiin sellaisia levyjä, joita en olekaan vähään aikaan kuunnellut. Lähtökohtani on noin 1000 LP-levyn kokoelma, jossa on siis paljon minun mielestäni hyviä levyjä, jonkun verran huteja (ennen vanhaan kun levyjä piti joskus ostaa ihan sokkona - nykyisin olen yleensä kuullut ostokseni etukäteen) mutta ennen kaikkea aika paljon musiikkia, joka on ollut omistuksessani jopa vuosikymmeniä, mutta jota en ole juuri kuunnellut. Ja koska jo noin 25 vuoden ajan hankkinut uutuudet CD-levyinä, uusimmat LP:ni taitavat olla vuosikertaa 1993 tai 1994, joten tästä tulee myös aikamatka toisella tavalla kuin ennen.

Vanhat ja uudet lukijat ovat tervetulleita mukaan - ja palautekin on tietysti tervetullutta. Itse asiassa sarja otti varaslähdön jo viime sunnuntaina, kun kehuin Paul Kellyn ja Messengersien "Gossip"-LP:n. Olkoon vuoden 2017 teema "vinyylin lumot"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti