keskiviikko 4. elokuuta 2010

Sata täynnä...

Jaha, runsaan puolentoista vuoden urakka on nyt sitten siinä jamassa, että olen tämän blogin puitteissa listannut sata mielestäni erinomaista, tärkeää ja suositeltavaa albumia populaarimusiikin viimeisten vuosikymmenien historiasta. Jossakin vaiheessa ajattelin tehdä niistä jonkinlaista yhteenvetoa ja analyysia, mutta tarkemmin mietittyäni asiaa annan sen olla, koska tuo luku sata ei ole mikään päämäärä tai rajoitus - listalla on vielä parikymmentä nimikettä, joita en ole ehtinyt käsitellä, ja jos oikein tarkkaan ryhtyisin pohtimaan asiaa, löytäisin varmaan vielä sata lättyä kehuttavaksi.

Sen verran voin silti todeta, että joukosta löytyy suomalaisia, ruotsalaisia, englantilaisia, irlantilaisia ja amerikkalaisia julkaisuja (tietysti), mutta sen lisäksi myös jonkun verran muunmaalaisia. Aikahaitari on kuusikymmentäluvusta tähän päivään, ilmeisesti kohtuullisen tasan jakaantuneena - joskaan kaikkein uusimmista levyistä ei ehkä voi sanoa vielä varmasti, tulevatko ne kestämään kulutusta niinkuin kaikkein vanhimmat suosikkini ovat tehneet, jotkut jopa 70-luvulta lähtien.

Sata hyvää levyä ei ole sama asia kuin sata parasta tietämääni levyä, tai sata suosikkiani, koska olen yrittänyt välttää liian monen lätyn kehumista yhdeltä ja samalta artistilta - linja on pitänyt aika hyvin, vaikka jouduinkin ottamaan mukaan neljä albumia Van Morrisonin uran varrelta.

Ja tämä ei siis lopu tähän - tahti on hiljentynyt viime kuukausina, mutta se johtuu enemmän muista kiireistäni kuin hyvän musiikin loppumisesta. Sen lisäksi mieleen putkahtaa esim. ajatus, että albumien sijaan tai niiden ohessa pitäisi kehua myös biisejä, koska niitäkin olisi käsiteltävissä vaikka kuinka paljon. Eli vaikka juuri nyt lisäystahti onkin hitaanlaista, niin lisää tekstiä on tulossa, ennemmin tai myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti