keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Kokoelmien ihanuudesta

Vaikka maailma on täynnä hyviä levyjä, joista osaa olen tässä foorumissa jo kehunut, ja joista suurinta osaa en varmaan ole edes kuullutkaan vielä, on valitettava tosiasia se, että kaikista julkaistuista albumeista vielä suurempi osa on roskaa tai sitten raivostuttavan keskenkertaisia; sitä yhtä hyvää biisiä seuraa kolme huonoa.

Kunnon popnörttinä hoksasin tietysti jo C-kasettien aikakaudella sen, että niitä parempia kappaleita voi kerätä yhteen kokonaisuuksiksi, joita jaksaa kuunnella enemmänkin; tämä ajatus on kantanut C-kaseteista CD-vaiheen läpi soittolistojen ihanaan maailmaan, jossa pääsee vielä irti sellaisista kahleista kuten esim. C90 tai CD80...

Eilen illalla satuin löytämään pöytälaatikostani vanhan kasetin - "Best Of Airchecks 1983" - jolle olin kerännyt radiosta nauhoittamieni biisien parhaimmistoa, ja voi hitsi miten hyvä se oli vieläkin! Aloituskappale oli Kassu Halosen "A Mile Away A Year Apart", joltain levyltä jota ei varmaan enää mistään löytäisikään, ja sen jälkeen listalla oli mm. Geordien "Going Down", Molly Hatchetin "It´s All Over Now" (jonka sovitusta lainasimme lukioaikaisen bändini versioon...), Southside Johnnyn iki-ihana "Hearts Of Stone" - joka johti elinikäiseen suhteeseen Johnny Lyoniin ja hänen pumppuunsa - sekä kaiken hard rockin/hevin vastapainona Eurythmicsin "Sweet Dreams (Are Made Of This)", joka vieläkin nostattaa kylmät väreet selkäpiihin.

Hauskaa oli myös huomata, miten pitkät jäljet tällä kokoelmalla on levyhyllyssäni - Southside Johnny ei ollut ainoa joka päätyi hankintalistalle; runsaan parinkymmenen kappaleen kokoelma on myötävaikutanut varmaan vähintään yhtä monen LP:n tai sittemmin CD:n hankintaan.

C-ksettivarastoni on laajalti tuhoutunut, joten aika suuri osa muista hyvistä kokoelmista on iäksi menetetty, mutta 2000-luvulla polttavat CD-asemat toivat tämän mahdollisuuden uudelleen elämääni, ja esim. autossa (50000 km/v) kuuntelen lähinnä omia kokoelmia, koska ajaessani en kauaa siedä huonoa musiikkia... ja parhaat kokoelmat päätyvät nytkin klassikoiksi. Seuraavaan autoon pitäisi sitten saada toimiva verkkoyhteys, niin voisi nauttia vaikkapa Spotifyn paveluksista (kunhan ko palvelu ensin saa musiikkitarjontansa siedettävään kuosiin)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti